Harrazi: Avrupa onurunu Amerika karşısında savunmalıdır

  • 23 Haziran 2018
  • 1.600 kez görüntülendi.
Harrazi: Avrupa onurunu Amerika karşısında savunmalıdır

İran dış ilişkiler strateji şurası başkanı Kemal Harrazi, Avrupa’nın güvenlik, bağımsızlık ve onurunu Amerika’nın tek yanlı siyasetleri karşısında savunması gerektiğini söyledi.

İspanya ziyaretinde  dün HİSPAN TV kanalına demeç veren Harrazi, ‘Amerika’nın İran aleyhindeki yaptırımlarına temas ederek, ”İran İslam Cumhuriyeti İnkılabın başından beri Amerika’nın  yaptırımları ile karşı karşıyaydı ve yaptırımlar bu zamana kadar İran üzerinde etkili olamamıştır’ dedi.

Amerika’nın yabancı şirketlerin İran’daki faaliyetlerini önleme gibi tehditlerine de değinen Harrazi, ”Amerika ile iş yapan şirketlerin yaptırımlar etkisinde kaldığını ama Avrupa Birliği’nin ABD ile fazla ilişkisi olmayan şirketler için İran’da çalışma imkanları bulmaları için bir mekanizma ortamı oluşturması gerektiğini’ söyledi.

Harrazi, Amerika’nın BM İnsan Hakları Konseyi’nden çıkmasına da işaretle, ”Amerika açısından insan hakları, siyonist rejim İsrail’in inayetlerine destek vermek için siyasi bir araçtır’ dedi.

Bilindiği gibi Amerika, 19 haziran tarihinde siyonist İsrail’e destek için BM insan Hakları Konseyi’nden çıktığını bildirmiş ve konseyi siyonist İsrail’in düşmanı olmakla suçlamıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.