Harrazi: Lübnan direnişinin zayıflatılması, siyonist rejimin yararına

  • 17 Mart 2016
  • 726 kez görüntülendi.
Harrazi: Lübnan direnişinin zayıflatılması, siyonist rejimin yararına

İran Dış İlişkiler Stratejik Konseyi başkanı, Lübnan direnişinin zayıflatılmasının, siyonist rejimin yararına olduğunu söyledi.

İRNA’nın bildirdiğine göre İran Dış İlişkiler Stratejik Konseyi başkanı Kemal Harrazi Beyrut’ta Lübnan başbakanı Temmam Selam ile görüşmede, Lübnan direnişi, güvenlik güçleri ve ordunun bu ülke ve halkını siyonizm ve tekfirci terörizme karşı desteklemesinde gösterdiği fedakarlıklarına işaretle, bazı ülkeler tarafından Lübnan direnişine yönelik temelsiz suçlamaların, sadece siyonist işgalci düşmanı sevindirdiğini söyledi.

Temmam Selam da İran İslam cumhuriyetinin Lübnan’a verdiği destekten dolayı şükranlarını bildirirken destekler ve yarımların devamını diledi.

İran Dış İlişkiler Stratejik Konseyi başkanı Kemal Harrazi ayrıca Lübnan dışişleri bakanı Cibran Basil (Gibran BASSIL) ile de görüşmesinde iki ülke arasındaki seçkin ilişkilere işaretle, İran İslam cumhuriyetinin çeşitli alanlarda dost ve kardeş Lübnan’a yardıma hazır olduğunu ifade etti.

Harrazi, Suriye’de teröristlere yardım edenler ve günümüzde her kesin baş belası olan terörist bir ordu oluşturanların, teröristlere karşı İslam topraklarını savunanları terörist tanıtmalarının gülünç olduğunu söyledi.

Lübnan dışişleri bakanı da iki ülkenin çeşitli alanlarda ilişkilerinin gelişmesine vurgu yaparak, İran’ın her zaman ve özellikle zor günlerde Lübnan’ın yanında olduğunu belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.