Harrazi: Nükleer anlaşma İran için olumlu gelişmelere vesile oldu

  • 14 Ocak 2017
  • 1.058 kez görüntülendi.
Harrazi: Nükleer anlaşma İran için olumlu gelişmelere vesile oldu

İran dış ilişkiler şurası başkanı Kemal Harrazi, nükleer anlaşmanın, son 1 yıl içinde İran için önemli kazanımları ve sonuçları olduğunu söyledi.

İRNA’nın haberine göre, Kemal Harrazi, dün Tahran’da bir grup basın mensubuna yaptığı açıklamada, nükleer anlaşmanın tam olarak uygulamaya girmemesine rağmen ama bu zamana kadar İran için  önemli ve çok fazla getirilerinin olduğunu söyledi.

Harrazi, nükleer anlaşmada  en önemli  konunun bankacılık alanında ve mali transfer  olduğunu ve bu konunun hala  çözümsüz kaldığını söyledi.

Harrazi, nükleer anlaşmanın hukuki açıdan bir sorununun  olmadığını belirterek, Avrupa bankalarının Amerika’nın etkisinde olduğunu ve bundan dolayı Amerika’dan yeşil ışık almadıkça  onların bankacılık alanında İran’la  ilişkilerden  kaçındıklarını  söyledi.

Kemal Harrazi, Amerika’nın yeni dışişleri bakanı gösterilen kişinin  nükleer anlaşmanın yeniden gözden geçirilmesine dair açıklamasına da işaretle, ‘Nükleer anlaşmanın  uluslararası bir anlaşma olduğunu ve  yeniden gözden geçirilmesinin sözkonusu olmadığını’ söyledi. (Bu arada Trump’ın savunma bakanlığına aday gösterdiği Mattis de daha önce yaptığı açıklamada, nükleer anlaşmayı her ne kadar benimsemese de bunun uluslararası bir anlaşma olarak Amerika’nın  bağlı kalmak zorunda olduğunu  söylemişti.)

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.