Hasan Es-Sayfi, İşgal Rejiminin Mescid-i Aksa’ya Yönelik Tapu Tuzağına Dikkat Çekti…

  • 14 Ocak 2015
  • 894 kez görüntülendi.
Hasan Es-Sayfi, İşgal Rejiminin Mescid-i Aksa’ya Yönelik Tapu Tuzağına Dikkat Çekti…

Filistin Vakıflar ve Dini İşler Bakan Yardımcısı Hasan Es-Sayfi, işgal yönetiminin Mescid-i Aksa’yı Siyonist Tapu Dairesi’ne resmen mülk olarak kaydetme planının içerdiği tehlikeye dikkat çekti.

Es-Sayfi, bugün (14 Ocak Çarşamba) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Bildiride, “Bu plan, Mescid-i Aksa’nın bir bölümü üzerinde sinagog inşası planına zemin hazırlamayı amaçlamaktadır” ifadesine yer verildi.

Haham Shmuel Eliyahu yönetimindeki Yishai örgütünün gelecek işgal hükümeti Adalet Bakanı’nın onaylaması için hazırladığı tapu tescil planının Mescid-i Aksa’nın bir bölümünde sinagog inşası için hazırlanacak daha ayrıntılı bir plana yol açacağını belirten Es-Sayfi, Yishai örgütünün Burak (Ağlama) Alanı’nın 1996’da işgal rejimine ait tapu olarak kaydedildiğini iddia ettiğini ve bunun da Burak Alanı’nın tümüyle ilgili planlara kapı araladığını söyledi.

Yishai derneğinin Mescid-i Aksa’nın bir bölümünde ve özellikle de doğu bölgesindeki El-Mervani Musallası ile Er-Rahme Kapısı arasında sinagog inşa etmek için çaba sarf ettiğine dikkat çeken Es-Sayfi, bu planın işgal yönetiminin Mescid-i Aksa’yı hedef alan sinsi planlarından biri olduğunu ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.