Hasan Humeyni: Müslümanlar içerisinde aklaniyete dönülmeli

  • 05 Aralık 2017
  • 1.107 kez görüntülendi.
Hasan Humeyni: Müslümanlar içerisinde aklaniyete dönülmeli

İslam Cumhuriyetinin kurucusu rahmetli İmam Humeyni’nin türbesinin mütevelli heyeti başkanı Hüccetülislam Seyyid Hasan Humeyni, müslümanlar arasında aklaniyete dönülmeye dair emarelerin görüldüğünü belirterek, ”Irak ve Suriye’de tekfircilere karşı kazanılan son zaferlerin aklaniyet düşüncesine geri dönüşün müjdecisi” olduğunu söyledi.

Hasan Humeyni, dün Tahran’da 5-7 aralık tarihinde düzenlenecek 31. uluslararası İslami vahdet konferansına katılacak delegelerle yaptığı konuşmada,  ”buhrandan çıkış şifresinin vahdet olduğunu belirterek, Amerikan ehli sünnetiyle İngiliz şiasının, Peygamber’in yüce düşüncesi karşısında makasın iki ağzı gibi olduğunu söyledi.

Hasan Humeyni, büyük alimlerin malesef bu düşünce çerçevesinde  kardeşlerinin ve müslümanların öldürülmesini kendi görevleri olarak gördüklerini söyledi.

Irak, Suriye, Bahreyn ve Yemen’de müslüman toplumun içinde bulunduğu esef verici buhranlara temas eden Hasan Humeyni, İslam dünyasının asıl konusunun Filistin ve siyonist İsrail ile mücadele olduğunu, ama son yılların siyonist İsrail için en rahat yıllar olarak geçtiğini  söyledi.

Müslümanların kendilerini belalarla meşgul ettiğini ve düşmanları ise rahata sürüklediğini belirten Hasan Humeyni, siyonist tribünlere de, İslam korkusu yaymaları için fırsat verdiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.