Hasan Nasrallah: İslam’ın terörizmle suçlamak batının bir komplosu

  • 24 Aralık 2016
  • 1.456 kez görüntülendi.
Hasan Nasrallah: İslam’ın terörizmle suçlamak batının bir komplosu

Lübnan Hizbullah hareketi lideri Seyyid Hasan Nasrallah, batı medyasının sürekli IŞİD haberleri yaparak, IŞİD terör örgütü için, “İslam Devlet”, “Radikal İslam”, “Aşırı İslami Grup” ve “İslami terörizm” gibi ifadelerle gerçekte İslam’ı karalamaya çalıştıklarını bildirdi.

Seyyid Hasan Nasrallah, Suriye ordusunun Halep’teki militanları püskürterek kentte kontrolü yeniden sağlamasının Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın devrilmesine yönelik umutları sona erdirdiğini söyledi.

Nasrallah, Halep’te kazanılan zaferin Suriye için politik çözümün önünü açacağını da sözlerine ekledi.

Televizyonda yaptığı konuşmada, Suriye ordusunun 4 yıl süren mücadelenin ardından Halep’i teröristlerden geri almasının ülkedeki çatışma sürecinde yeni bir etabın başlangıcı olduğunu ifade eden Nasrallah, “Bugün, Halep’ten sonra, yönetimi değiştirme planlarının başarısız olduğunu söyleyebiliriz” dedi.

“Halep zaferi politik çözüm için yeni ufuklar açacak” ifadelerini kullanan Nasrallah, son gelişmelerin diğer ülkeleri daha gerçekçi bir noktaya taşıyabileceğini ve yeni bakış açıları kazandırabileceğini söyledi.

Halep için bir sonraki görevin ‘güçlendirme ve güvenlik’ olduğunu kaydeden Hizbullah lideri, silahlı grupların kenti ve bölgeyi hedef almaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.