Hasan Nasrullah: Trump’ın İran stratejisi yenilgiye uğradı

  • 12 Kasım 2019
  • 825 kez görüntülendi.
Hasan Nasrullah: Trump’ın İran stratejisi yenilgiye uğradı

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri, ABD başkanı Trump’ın İran’la ilgili stratejisinin yenilgiye uğradığını söyledi.

“Tehdit, baskı, yaptırım ve İran’ı müzakere masasına çekmek için kullanılan tüm yöntemler ABD’nin işine yaramadı. Trump çoktandır telefon başında İran’la görüşmeyi bekliyor” diyen Seyyid Hasan Nasrullah, dün akşam saatlerinde bölgesel gelişmelere ilişkin bir konuşma yaptı.

Yemen Ensarullah Hareketi Lideri Abdulmelik Husi’nin “Eğer İsrail Yemen’e saldırırsa ona sert karşılık verilecektir” açıklamasına dikkati çeken Hasan Nasrullah, “Bu açıklamanın önemi 5 yıldır büyük ordularla savaşan bir lider tarafından dile getirilmesidir. Yemen, günümüzde füzeden İHA’lara kadar en gelişmiş silahlara sahiptir. Ayrıca bu silahları kullanacak kadar da cesurdur” ifadesini kullandı.

Nasrullah, “Yemen, Direniş Ekseni’ne güç katmıştır. Bu çok önemli bir gelişme. Hem düşman hem de Direniş güçleri bu konunun önemini biliyor. Sana’da binlerce kişi saatlerce Ensarullah liderinin konuşmasını bekliyor. Bunun çok önemli bir siyasi mesajı vardır” değerlendirmesinde bulundu.

Hizbullah genel sekreteri, İran’ın ABD yaptırımları karşısında dik bir duruş sergilediğini ve Trump’ın İran politikasının başarısızlıkla sonuçlandığını  belirterek, “Günümüzde bazı bölge ülkelerinin tavrı değişmiştir. Herhangi bir ülkenin ismini vermeyeceğim, ama bazı ülkeler İran aleyhine çalışıyorlardı. Tehdit, baskı, yaptırım ve İran’ı müzakere masasına çekmek için kullanılan tüm yöntemler ABD’nin işine yaramadı. Trump çoktandır telefon başında İran’la görüşmeyi bekliyor” dedi.

Seyyid Hasan Nasrullah, “Trump’ın tüm hesaplamaları petrol ve para çerçevesinde. ABD’nin nasıl Doğu Fırat’tan çıktığını ve sadece petrol sahalarında bazı askerleri beklettiğini herkes biliyor.” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.