Hasan Ruhani: ABD, dünyada insan hakları ve sebatı yayamaz

  • 20 Temmuz 2017
  • 1.119 kez görüntülendi.
Hasan Ruhani: ABD, dünyada insan hakları ve sebatı yayamaz

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD’nin Paris, Küba, Kuzey Amerika ve Doğu Asya anlaşmaları başta olmak üzere uluslararası yükümlülüklerini çiğneyerek, dünyada güvenlik, barış, insan hakları ve kuralcılığı yayamayacağını gösterdiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani bugün bakanlar kurulu toplantısında, ABD’nin uluslararası sorumluluklarına yönelik yanlış tutumuna temasla, ABD’nin yeni dönemde birçok yükümlülüklerini ihlal ettiğini, yasalar ve kurallara saygı göstermeyen ve istikrarı olamayan bir ülkenin, başkalarını güvenlik, istikrar ve huzura davet edemeyeceğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Ruhani, ABD’nin bölgedeki varlığını, çatışma ve anlaşmazlıkları tırmandırdığını hatırlatarak, Irak, Suriye ve komşu ülke halkları ile birlikte direniş mücahitlerinin fedakarlıklarıyla bölgeyi terörizmden kurtarmış olduklarını ve gelecekte de bölgenin terörizm şerrinden tamamen kurtulacağını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Ruhani ayrıca, ABD’nin İran’ı nükleer anlaşmayı ihlal etmekle suçlamak için komplolarının suya düştüğüne temasla, ABD’lilerin İran’a yönelik hangi bahane ve ad altında yaptırımlar uygulaması halinde, İran halkının onlara uygun karşılık vereceğini belirtti.

İran Yürütme Erki Başkanı, İran halkının çok taraflı ve uluslararası bir anlaşmayla, siyasi tarihinde büyük ve eşsiz bir başarıya imza attığını sözlerine ekledi./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.