Hasan Ruhani: ABD’liler yanlış girişimlerine son versinler

  • 10 Ocak 2020
  • 675 kez görüntülendi.
Hasan Ruhani: ABD’liler yanlış girişimlerine son versinler

İran cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Amerika’nın yanlış siyasetlerine son vermesini ümit ederek, ‘Eğer İran çıkarları aleyhinde başka bir girişim olursa İran’ın cevabı daha da şiddetli olur’ dedi.

Ruhani, Güney Afrika cumhurbaşkanı Cyril Ramapnosa ile telefonda görüşmesinde, Batı Asya bölgesindeki sorunların çoğunun ABD’nin müdahaleleri ve girişimlerinden kaynaklandığını belirterek, ‘umarım dost bütün ülkelerin girişimleri Amerika’yı bu tür adımlardan  kaçınmasını sağlar’ ifadesini kullandı.

Ruhani, general Süleymani’nin yıllarca terörist gruplara karşı bölgede ciddi mücadele verdiğini ve onların yenilgiye uğratılmasında çok büyük emeğinin olduğunu belirterek, ‘general Süleymani’nin şehit edilmesi, ABD ve diğer  zorba devletlere karşı bölge ülkelerinin daha da yakınlaşması ve birleşmesini beraberinde getirecek’ dedi.

Güney Afrika cumhurbaşkanı da, ABD’nin general Süleymani’ye yönelik terör saldırısını kınadı ve general Süleymani’nin şehit olduğu haberini alır almaz  büyük şok yaşadığını  zira general Süleymani’nin halklar nezdinden çok sevildiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.