Hasan Ruhani: ABD’nin Baskılara rağmen İran milleti daha da güçlenmiştir

  • 02 Ekim 2019
  • 912 kez görüntülendi.
Hasan Ruhani: ABD’nin Baskılara rağmen İran milleti daha da güçlenmiştir

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, düşmanların İran milletine karşı baskılarına işaretle, bir buçuk yıldır süren ekonomik baskıya rağmen büyük İran milletinin gücü ve konumunun daha arttığını ve netleştiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani bugün bakanlar kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, ABD’nin yaptırım, petrol satışı, bankacılık ve sigortacılık faaliyetlerini engelleme çabaları dahil İran’e en ağır ekonomik baskı yapmak suretiyle İran’a darbe indirmeye çalıştığını, ancak bir yere varamadığını kaydetti.

Milli Para Biriminin Değeri Arttı

İran’ın ekonomik durumu ve istikrarının bir yıl öncesine göre daha iyi olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Ruhani, İran Merkez Bankası’nın bildirdiğine göre, İran’ın para biriminin değerinin bir önceki yıla göre yüzde 40 oranında arttığını söyledi.

BM Genel Kurulu

Cumhurbaşkanı BM Genel Kurul Toplantısı’na katılmak üzere New York’a gerçekleştirdiği ziyaretine de işaretle, “milletin mukavemeti, ekonomik endekslerindeki istikrarın sürmesi ve Silahlı Kuvvetler’in iktidarı olmasaydı, İslami İran Cumhurbaşkanı’nın odasının ardında sırada beklemezlerdi.” diye konuştu.

Fransa’nın Planı

Nükleer anlaşmaya ve bu anlaşmanın korunması gerektiğine de dikkat çeken  Cumhurbaşkanı Ruhani, Fransa’nın nükleer anlaşmayı korumak adına sunduğu planın kabul edilebilir olduğunu ifade ederek, “Bu plan genel olarak İran’ın atom bombası edinmemesi üzerineydi. Biz de her zaman bunu söyledik. Ayrıca bu planda İran’ın bölge barışı ve bölgedeki deniz yollarının barışına destek sunması isteniyordu ve biz de her zaman böyle yaptık” değerlendirmesinde bulundu.

İran Mazlumların Yanında

İran karşıtı lobinin dünyaya İran’ın kritik bölge olan Fars Körfezi’nde gerilim başlattığı söylemek için bir komplo hazırladığını, ancak İran’ın aktif diplomasisiyle bu komplonun etkisizleştirildiğini belirten Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, “Batı Asya bölgesi için sorun yaratanlar, 5 yılı aşkın bir süredir mazlum Yemen halkını vahşice bombalayanların ta kendisidir.” ifadelerini kullandı.

İran’ın bu yıllar boyunca küresel terörizm karşısında mazlumları savunduğunu ve kimsenin bu gerçeği inkar edemeyeceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Ruhani, İran İslam Cumhuriyeti’nin bölgesel güç olduğunu ve İran’ın bu bölgede tecrit edilmesinin imkansız olduğunu kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.