Hasan Ruhani: ABD’nin nükleer anlaşmadan çekilmesini telafi etmek için Avrupa’nın girişimleri önemlidir

  • 01 Ağustos 2018
  • 1.755 kez görüntülendi.
Hasan Ruhani: ABD’nin nükleer anlaşmadan çekilmesini telafi etmek için Avrupa’nın girişimleri önemlidir

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, nükleer anlaşmanın çok önemli ve kritik bir aşamada olduğuna işaretle, Avrupa’nın ABD’nin nükleer anlaşmadan yasa dışı çekilmesini telafi etmek için şeffaf girişiminin büyük önem arz ettiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani bugün İngiltere’nin yeni Tahran Büyükelçisi  Robert Macire’nin güven mektubunu kabul etti. Ruhani kabulde yaptığı konuşmada Londra ile ikili ilişkilerin geliştirilmesinden yana olduğunu bildirerek, “Günümüzde nükleer anlaşmayla ilgili tarihi bir aşamadayız, AB’nin ABD tarafından yapılan ihlal girişimlerini telafi etmek için sergileyeceği tutumun gayet açık olması, İran milleti açısından büyük bir önem taşımaktadır” ifadelerinde bulundu.
Ruhani sözlerini şu şekilde sürdürdü: İran olarak bölgede asla kriz yaşatmak peşinde olmamamızla birlikte uluslararası sularda herhangi bir sorunun ortaya çıkmasını istemiyoruz. Fakat petrol ihracatı konusundaki doğal haklarımızı da kolay kolay göz ardı etmeyeceğiz.
Nükleer anlaşmanın ticari, ekonomik ve bankacılık alanında doğru bir şekilde yürürlüğe girmediğini kaydeden Ruhani, “İran Avrupa ile münasebetlerini geliştirmeye hazır fakat ABD’nin anlaşmadan çekilmesi ardından geride kalan kısıtlı zaman aşımında top artık AB’nin sahasında” şeklinde konuştu.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.