Hasan Ruhani: Amerika’nın ambargoları uluslararası suçtur

  • 05 Temmuz 2018
  • 1.954 kez görüntülendi.
Hasan Ruhani: Amerika’nın ambargoları uluslararası suçtur

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Amerika’nın İran aleyhine uyguladığı ambargoları İran halkına zorluk çıkarmak için yapıldığını ve uluslararası suç olduğunu söyledi. Ruhani: Amerika’nın ambargoları uluslararası suçtur

IRNA’nın bildirdiğine göre Avusturya’da temaslarda bulunan Ruhani, İran ve Avusturya Ticari Oturumunda yaptığı konuşmada iki devlet ve millerin iradesinin insani camiayı, haklarından mahrum bırakmaya çalışanların karşısında olduğunu belirtti.

İki devlet ve milletin nükleer anlaşmayı ayakta tutmaya çalıştığını ifade eden Ruhani, ‘’Bugün birkaç konu ile karşı karşıyayız. Birinci nokta, tek yönlü politikalar ve diğer ülkelerle yatırımcıların bu politikaları uygulayanların kanunlarına saygı duymalarını düşünmeleridir. Bunun anlamı yatırımcılar kendi ülkelerinin kanunlarına saygı duymayarak onların milli menfaatlerini düşünmektir, Biz bunların baskıları karşısında durmalıyız’’ dedi.

Ruhani, ticaret ve ekonominin temelinin Kazan-Kazan olduğunu belirterek, ‘’Bir ekonomik ilişkileri ortak menfaatler temelinde şekillenmesini istiyoruz’’ dedi.

Ruhani, Amerika’nın İran aleyhindeki ambargolarının halkın hayatında sorunlar yaratmak için yapıldığını belirterek, ‘’Eğer Amerikan yönetiminin bu yaptıkları uluslararası kurallar çerçevesinde olmazsa, milletlere hakkına zulüm, saldırı ve suçtur’’ dedi.

Ruhani, ‘’Bugün bir grup veya devlet milletlerin uluslararası hukuk çerçevesinde sahip olduğu haklarını ortadan kaldırmaya çalışıyor. Biz nükleer anlaşmayı Amerika dahil 6 ülke ila imzaladık ve bu anlaşma UAEK tarafından denetlenmekte ve BM Güvenlik Konseyi de bunu desteklemektedir’’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.