Hasan Ruhani: Aşiretlerin yiğitlik, direniş, temizlik ve samimiyetlerinin kadrini biliyoruz

  • 15 Ağustos 2016
  • 1.095 kez görüntülendi.
Hasan Ruhani: Aşiretlerin yiğitlik, direniş, temizlik ve samimiyetlerinin kadrini biliyoruz

İslami İran Cumhurbaşkanı, aşiretlerin ve köylülerin İslam’a, İran’a ve risalet hanedanına karşı olan safa, samimiyet, yiğitlik ve direnişlerinin kadrini bildiklerini söyledi.

İRİB haber Ajansının bildirdiğine göre İslami İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani dün akşam gitti Kohkiluye Boyer Ahmed eyaleti halkından bir gruba hitaben yaptığı konuşmada, ülkenin bağımsızlık ve azameti, onuruyla ilgili bir sorun oluştuğu zamanlar aşiret mensuplarının ve köylülerinin direniş cephesinin en ön safında yer aldıklarını, yiğitlik ve fedakarlıklar göstererek ülkenin bağımsızlığı, birlik ve bütünlüğü uğrunda mücadele verdiklerini ve bugün de direniş ekonomisi yükünün ağırlığının bu zümrenin üzerinde olduğunu bildirdi.

Bugün aşiretlere ve köylülere hizmet ulaştırmanın hükümetin programları içerisinde en ön sıralarda olduğunu belirten cumhurbaşkanı, özellikle aşiretlerin evlatlarının eğitim ve öğretimi için önemli fırsatlar oluşturmaya çalıştıklarını bildirdi.

Cumhurbaşkanı ayrıca sağlık alanındaki çalışmaların halen en önemli programlarından olduğunu hatırlatarak tüm İran halkına sağlık hizmetlerini ulaştırmak istediklerini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.