Hasan Ruhani Bakü’ye gitti

  • 07 Ağustos 2016
  • 929 kez görüntülendi.
Hasan Ruhani Bakü’ye gitti

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in resmi daveti üzerine Bakü’ye giden Ruhani, iki günlük ziyareti boyunca Azerbaycanlı üst düzey yetkililerle görüşmesinin yanı sıra, iki ülke arasındaki anlaşmaların yürürlüüe girmesi ve ticaret, sanayi, bankacılık, konsolosluk işleri ve tren taşımacılığı gibi sektörlerde işbirliğin geliştirilmesi konuları masaya yatıracak.

Öte yandan Ruhani, İran-Azerbaycan-Rusya Üçlü Zirvesi’ne katılarak, ticaret, enerji, iletişim, çevre, terörle mücadele ve taşımacılık başta olmak üzere üçlü işbirliği alanları konusunda Azerbaycanlı ve Rus mevkidaşlarıyla fikir alışverişinde bulunacak.

Rusya Devlet Başkanı Putin’le de bir araya gelmeyi planlayan Ruhani, İran-Rusya ilişkileri ve işbirliğin artmasına yönelik gereken etkenler hakkında görüşecek.

Cumhurbaşkanı Ruhani Tahran’dan ayrılırken İslam İnkılabı Rehberi Başdanışmanı Ali Ekber Velayeti ve birkaç bakan ve Cumhurbaşkanı yardımcıları havalimanındaydı. Ruhani’ye Bakü ziyaretinde üst düzey yetkililer ve bakanlar eşli ediyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.