Hasan Ruhani: BERCAM’ın en büyük getirisi, İranofobinin yenilgisi

  • 11 Şubat 2016
  • 864 kez görüntülendi.
Hasan Ruhani: BERCAM’ın en büyük getirisi, İranofobinin yenilgisi
İslami İran cumhurbaşkanı dünyada İranofobi’nin yenilgisini, BERCAM nükleer anlaşmanın en büyük getirisi olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Tahran’da bulunan dış temsilcilikler ve elçiler ile dün İslam inkılabı zaferinin 37.zafer yıl dönümü nedeni ile yaptığı görüşmede, “Nükleer müzakerelerin ardından dünya halkı İranofobinin gerçek olmadığını, İran halkının barış sever olduğunu anladı” dedi.

Cumhurbaşkanı İran’ın bölgede sulta kurma peşinde olduğuna dair iddiaları reddederek, İslam cumhuriyetinin hiç bir ülkeye göz dikmediğini, onların içişlerine müdahale etmediği ve etmeyeceğini söyledi.

Terörizm ile ciddi mücadele ve bölgeye istikrarın tekrar sağlanmasının İran için büyük önem taşıdığını belirten Hasan ruhani, terörizm ile mücadele ve tüm bölgede istikrarsızlığın tamamen son bulmasının Tahran’ın ana hedefi olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı İran’ın sahip olduğu stratejik coğrafi konum ve geniş ekonomi potansiyeli ile tüm ülkeler ile işbirliğine hazır olduğunu ifade ederek, İslam cumhuriyeti ile ekonomik ilişkilerin, batı ve doğu için en ucuz yol olduğunu, bunun ise dünya ticaretinin yararına olduğunu söyledi.

İslami İran Cumhurbaşkanı Hasan ruhani İran halkının 37 yıl önce bağımsızlık, özgürlük ve kendi ulusal hakimiyetini kazanmak için dünyadaki süper güçlerin tüm muhalefetlerine rağmen muazzam bir inkılap gerçekleştirdiğini, inkılabın zafere kavuştuğu ilk günlerden itibaren de komşular ve diğer ülkeler ile iyi ilişkiler kurulmasını istediğini de sözlerine ekledi./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.