Hasan Ruhani: Halkın isteklerine kulak verilmeli

  • 02 Ocak 2018
  • 1.164 kez görüntülendi.
Hasan Ruhani: Halkın isteklerine kulak verilmeli

İslami İran cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, halkın geçim sıkıntısı, bazı kurumların şeffaf olmaması ve fesada bulaşmaları ve de ortamın daha açık olması gibi sözlerinin olduğunu söyledi.

Genç muhabirler kulübünün bildirdiğine göre, Ruhani, twitterdan yaptığı açıklamada, İran’da son günlerdeki gösteriler ve huzursuzluklara işaretle, ”cadde ve sokaklara çıkan insanların hepsinin başka  yerler tarafından yönlendirilmediği ve halkın isteklerine gerekli cevabın verilmesi ve özen gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Bu arada  Tahran’da gerçekleştirilen İslami Şura Meclisi’ndeki İhtisas Komisyonları Başkanları Toplantısı İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin başkanlığında yapıldı.  “Silahlı kuvvetler ve hükümet arasındaki güçlü birlik ve bir sonraki adımda, büyük İran milletinin dünyadaki başarısı ve siyasi zaferleri düşmanları rahatsız etti” diyen Ruhani, ”ABD, nükleer anlaşmayı ortadan kaldırmaya çalıştı ve İran halkına karşı mücadele etmek amacıyla yeni yaptırımlar oluşturmaya başladı. Ancak dünya buna karşı çıktı ve attığı ilk adımda başarısız oldu.”dedi.

İran’da gerçekleşen olumlu gelişmelerin düşmanları kızdırdığını anlatan Ruhani, şunları kaydetti:”Birlik ve beraberliğimiz düşmanın gözüne bir ok olarak isabet etti. Siyaset dünyasında ABD ve Siyonist Rejim’e karşı başarılarımız düşmanlar için dayanılmazdı. Onların intikam almayacaklarını mı bekliyorsunuz? Bazılarını kışkırtamayacaklarını mı düşünüyorsunuz? Düşmanlar sorunları Tahran’a taşıyacaklarını net bir şekilde açıklamışlardı.”dedi.  İran Cumhurbaşkanı Ruhani, sözlerinin bir bölümünde de İran’daki son gelişmelerin tehdit değil, bir fırsat olduğuna inandığını ifade etti.

İran’da son günlerde halktan bazı kesimler bazı finans çevrelerine yatırdıkları paralarını geri alamama konusundaki sorunlarını, ayrıca pahalılık gibi konuları gündeme getirmek için toplanırken bu durum İslam inkılabı düşmanı iç ve dış mihraklar tarafından da suistimal edildi. Amerika ve benzeri İslam inkılabı düşmanlarına bağlı medya kuruluşları, yaşanan bu gelişmeleri İslam inkılabı aleyhinde bir gelişme olarak göstermeye çalıştılar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.