Hasan Ruhani: Hurremşehr’in kurtarılış yıl dönümü olan 24 Nisan günü hakkın batıla karşı zaferinin tecellisidir

  • 24 Mayıs 2015
  • 971 kez görüntülendi.
Hasan Ruhani: Hurremşehr’in kurtarılış yıl dönümü olan 24 Nisan günü hakkın batıla karşı zaferinin tecellisidir

İslami İran cumhurbaşkanı, Hurremşehr’in kurtarılış yıl dönümü 24 Nisan gününün zafer, direniş, fedakârlık simgesi ve hakkın batıla karşı zaferinin tecellisi olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanlık enformasyon merkezinin bildirdiğine göre, bugün Tahran’da düzenlenen 8. Gazileri takdir sempozyumunda konuşan İslami İran cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, 24 Mayıs yıl dönümünün kutlanmasının nedeninin, İran’ın çok değerli topraklarının bir bölümünün haksızca işgale uğradığı zaman İranlıların milli iradesinin yeni Hurremşehrleri kurtarmak yönünde olduğunun tüm dünyaya ilan edilmesi olduğunu bildirdi.

Hurremşehr’in milli irade ve direnişin simgesi olduğunu bildiren Ruhani, bugün İran’ın dünya ile var olan ekonomik faaliyetinin, 5+1 grubu, BM güvenlik konseyi ve süper güçler tarafından işgale uğradığını ve İran halkının siyasi ve diplomatik araçlarla kendi ekonomik bölgelerini düşman işgalinden kurtarmak istediğini söyledi.

Ruhani ayrıca, iman’ın kandan üstün olduğunu İslam’ın ırktan üstün olduğunu, İslam’a ve vatana aşk beslemenin ise düşman’a karşı mücadele için meydana adım atan toplumun hareketinde temel rükünleri teşkil ettiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.