Hasan Ruhani: İran, düşmanların komplolarına teslim olmayacak

  • 28 Kasım 2019
  • 674 kez görüntülendi.
Hasan Ruhani: İran, düşmanların komplolarına teslim olmayacak

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran halkının düşmanların İslam nizamı ve ülkülerine karşı komplolara teslim olmayarak kendi yoluna devam ettiğini bütün dünyaya gösterdiğini söyledi.

Çeşitli açılış törenlerine katılmak üzere Tebriz’e giden İran cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, düşmanların benzin fiyatlarındaki düzenlemenin ardından  tüm güçleriyle sahneye çıktığını ifade ederek, “Düşman; iç savaş, ölümler, bankaların ve diğer yerlerin yağmalanması ile halkın özgürlüğü ve bağımsızlığını ellerinden alacağını zannetti. İran, düşmanların komplolarına teslim olmayacak ve kendi yolunda yürümeye devam edecek.” dedi.

Ruhani, düşmanın iki seneden beri hazırlık yaptığını belirterek, düşmanın para ve teçhizat göndermesi, psikolojik bombardıman ve ağır ekonomik baskı ile programlarını ilerletmek ve halkı yese düşürmek istediklerini belirtti.

İran cumhurbaşkanı Ruhani, 2016’da bakanların benzin fiyatlarındaki düzenlemeye itiraz ettiğini, 2017’de Meclis Başkanı ve komisyonların buna engel olduğunu, 2018’de yaptırımlar nedeniyle artış olmadığını ve 2019’un ortalarında da bir haber ajansının birkaç gün önceden duyurduğu için zammı ertelediklerini aktardı.

İslami İran cumhurbaşkanı Ruhani, benzin üretiminde İran’ın kendine yeterli hale geldiğini ve İran’ın günlük benzin üretiminin 107 milyon litreye çıktığını söyledi.

İran cumhurbaşkanı, ‘Besic (Gönüllü Milis Güçler) Haftası’nı da tebrik ederek, Besic’in İran’ın bütün  başarılarında çok değerli rolü olduğunu söyledi. /

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.