Hasan Ruhani: İran ekonomisi daha da güçlenmekte

  • 27 Mart 2017
  • 1.147 kez görüntülendi.
Hasan Ruhani: İran ekonomisi daha da güçlenmekte

İslami İran cumhurbaşkanı, ihraç hedef ülke sayısının artmasının, İran ekonomisinin daha da güçlendiği anlamında olduğuna işaretle, hedef ülkeler ve ihraç ürünlerin beraberce artması gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani dün (Pazar) hicri şemsi 1396 yılın ilk bakanlar kurulu toplantısında direniş ekonomisinin gerçekleşmesi için, tüm kurumlar, erkler ve silahlı güçleri yardıma çağırarak, bu yılı İslam inkılabı rehberi tarafından adlandırılan“Direniş Ekonomisi: Üretim-Çalışma” sloganının ancak herkesin yardımı ile gerçekleşebileceğini ifade etti.

İki hanelik ekonomi gelişme ve tek hanelik enflasyona ulaşma ve hş 1395 yılında 700 bin iş sahasının açılmasının son 25 yılda eşsiz olduğunu belirten cumhurbaşkanı, İran ticaretinde pozitif dengenin petrole daha az bağımlı olmakla gerçekleştiğini, bunun ise İran’ın kendine yeterlilik ve ekonomisinin güçlenmesi yolunda olduğunu gösterdiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ayrıca İran dışişleri ve maliye bakanlığının güçlü diplomasi ile İran ve çeşitli ülkeler ile ekonomi ilişkilerini geliştirme hedefinde olduklarını da sözlerine ekledi.

İran İslam cumhuriyeti yürütme erki başkanı ayrıca silahlı güçlerin tüm güç ve kapasitesinin kullanılması ile, kalkınma ve ekonomi gelişme alanlarında olumlu gelişmelere sebep olacağını da sözlerine ekledi. /

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.