Hasan Ruhani: İran komşularıyla iyi ilişkiler kurmak istiyor

  • 15 Şubat 2017
  • 1.189 kez görüntülendi.
Hasan Ruhani: İran komşularıyla iyi ilişkiler kurmak istiyor

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Umman ve Kuveyt’e yapacağı ziyareti öncesi, İran’ın tüm komşuları ve bölgedeki ülkelerle ilişkilerini geliştirmek istediğini açıkladı.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Umman ve Kuveyt’e yapacağı ziyareti öncesi, gazetecilere yaptığı bir açıklamada, İran’ın tüm komşuları ve bölgedeki ülkelerle ilişkilerini geliştirip istikrar ve barışın yerleşmesinin peşinde olduğunu belirtti.

Ruhani Fars Körfezi’ne kıyısı olan ülkelerin İran’la daha iyi ilişkiler oluşturmaya yönelik ilettikleri mesaja değinerek, “Biz bu mesajı olumlu karşılıyoruz ve gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde karşılıklı işbirliği üzerinde görüşüp konuşacağız” diye konuştu.

İran Cumhurbaşkanı, sözlerine şunları da ekledi: Sünni ve Şii uzun yıllardan beri birlikte yaşadı ve bölgedeki ülkelerin birbirine karşı oluşturdukları korku ve mesafeler yapay olarak yabancı güçler tarafından yapılmıştır. Tüm anlaşmazlıklar müzakere yoluyla çözülebilir.

Hasan Ruhani, son olarak İran’ın Umman ve Kuveyt’le arasındaki samimi ilişkilerine işaret ederek, İranın bu ülkelerle ilişkilerini geliştirmesi için gerekli olanaklara sahip olduğunu bildirdi.

Cumhurbaşkanı Ruhani’ye bu ziyarette, bazı bakanlar, danışmanlar ve özel sektör temsilcileri eşlik ediyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.