Hasan Ruhani: İran ve Avrasya arasında serbest ticaretin güçlendirilmesi ortamı sağlandı

  • 17 Nisan 2017
  • 1.124 kez görüntülendi.
Hasan Ruhani: İran ve Avrasya arasında serbest ticaretin güçlendirilmesi ortamı sağlandı

İslami İran cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran’ın Güney Pars bölgesinde önemli iktisadi projelerin hizmete açılması ve ilerletilmesiyle, İran ile 5 Avrasya ülkesi arasında serbest ticaretin güçlendirilmesi ortamının hazırlandığını söyledi.

Ruhani, dün İran’ın güneyinde yer alan Buşehr eyaletine bağlı Pars Kengan 2.bölgede 4 petro kimya projesinin açılış merasiminde yaptığı konuşmada, Güney Pars’ta 5 ünitenin açılmasıyla, İran’ın kalkınma hareketinin daha da hızlanacağını bildirdi.

Ruhani, petro kimya tesislerinin İranlı mühendisler tarafından yapılması ve hizmete açılmasını İranlı mühendisler ve uzmanların  gücünü gösterdiğini belirterek, ”İran’ın halihazırda tarım, sanayi ürünlerinin kalkınması ve de bunların kuzeydeki ülkelere ihracatı için iyi potansiyelinin olduğunu” söyledi.

İran cumhurbaşkanı, İran’ın,’Kuzey-Güney’, ‘Güney-Batı’ koridoru olacağını belirterek, İran’ın Karadeniz ve Akdeniz’e demiryolu ve karayoluyla ulaşma hedefinde olduğunu  belirtirken, Rusya’nın  ihtiyaç duyduğu ürünlerin Hindistan yarım adasından İran’ın Benderabbas güzergahı  üzerinden demiryolu ile Moskova’ya gönderilmesi hedefinde olduğunu söyledi.

İran cumhurbaşkanı Ruhani, İran’ın buğday gibi bazı ürünlerde kendine yeterli hale geldiğini ve 9 aylık ihtiyacını da depo ettiğini belirterek, İran’da stratejik silahların  üretiminin bir kaç kat arttığını ve bazı stratejik silahların  10 yıl önce üretimine başlandığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.