Hasan Ruhani: İranlılar 11 Şubat törenine coşkuyla katılarak düşmanlara sert bir yanıt verdi

  • 11 Şubat 2018
  • 818 kez görüntülendi.
Hasan Ruhani: İranlılar 11 Şubat törenine coşkuyla katılarak düşmanlara sert bir yanıt verdi

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, bugün Tahran’da İslam İnkılabı zaferinin 39. Yıldönümü münasebetiyle düzenlenen 11 Şubat yürüyüş törenine katıldı.

Bu törende konuşan Cumhurbaşkanı Ruhani, İran halkını bu merasime gösterdiği yoğun katılımından dolayı takdir ederek, “İran milletinin bu törenlere coşkuyla katılması ABD’nin İran halkına yönelik kurduğu yeni projelerle birlikte Siyonist Rejim’in bölgede yürütüğü çirkin girşimlerine karşı göstermiş olduğu sert bir tepkiydi. Bunun yanı sıra İran milleti birlik içinde olduklarını gösterip İslam İnkılabı ve İmam Humeyni’ye (ra) bağlılığını ortaya koydu” ifadelerini kullandı.

“Önümüzdeki yıl başarı, mutluluk ve esenlik dolu bir yıl olmalı” diyen Hasan Ruhani, “Önümüzdeki yeni yılda üniversiteler, stadyumlar, sinemalar da dahil olmak üzere İran’ın her köşesi büyük bir canlılık ve başarıya tanık olmalı ve bunlar ülke düşmanlarına gösterilmeli” diye konuştu.

Geçen sene herkesin ABD’nin başarısızlıklarına tanık olduğunu açıklayan Hasan Ruhani, “ABD’liler iç meselelerimize müdahale etmek istediler, ancak halkımız onlara ret yanıtı vererek gösterdiği direniş vasıtasıyla kurdukları komplolarını boşa çıkarttı. ABD, BM Güvenlik Konseyi’nde de üyeleri tarafından olumsuz yanıt aldı. Nükleer anlaşma konusunda bile şu ana kadar bu anlaşmayı ortadan kaldırmak için birkaç girişimde bulunulmuştur ancak bugüne kadar hepsinde başarısız olmuşlardır. Milletimiz diğer tarafın söz konusu anlaşmaya bağlı kaldığı sürece sadık kalabilir. Eğer (ABD) anlaşmadan çekilirse zararını yakında yakında görecektir” açıklamalarında bulundu

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.