Hasan Ruhani: Kadınların yönetimde katılımları zaruridir

  • 07 Kasım 2016
  • 982 kez görüntülendi.
Hasan Ruhani: Kadınların yönetimde katılımları zaruridir

İslami İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran kültür mirasları, el sanayi ve turizm kurumunun başkanlığına bir kadının atanmasını, kadınların değişik alanlarda yönetimde kendilerini geliştirmeleri için bir fırsat olarak niteledi.

Ruhani dün Bakanlar kurulundan yaptığı açıklamada, kadınların yönetimde daha fazla katılımlarının olmasının zaruri olduğunu belirtirken,  ayrıca kültür mirası açısından çok değeri olan 4 tarihi eserin İran’a geri getirilmesine de işaretle, otel yapımının yaygınlaştırılması ve turizmin geliştirilmesi ve  özel sektörün bu alanda faal hale getirilmesini  son yıllarda bu kurumun elde ettiği başarılardan niteledi.

Bakanlar Kurulu’nun dünkü oturumunda  İran ve Çin arasında sağlık ve bitkisel karantina konusunda  işbirliği anlaşması da onaylandı.

Bu arada İran ile Rusya, Azerbaycan Cumhuriyeti, Kazakistan, Türkmenistan arasında Hazar Denizi gemicilik anlaşması da geçici olarak imzalandı.

Öte yandan bakanlar kurulu, İran maliye ve ekonomi bakanının  teklifi doğrultusunda, İran İslam Cumhuriyeti’nin  İslam Kalkınma Bankası’na bağlı İslam Dayanışma Fonu’na yeniden üyeliğini de onayladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.