Hasan Ruhani: Katar’a uygulanan ablukayı yanlış buluyoruz

  • 13 Temmuz 2017
  • 1.023 kez görüntülendi.
Hasan Ruhani: Katar’a uygulanan ablukayı yanlış buluyoruz

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Umman Dışişleri Bakanı Yusuf bin Alevi’yi kabulünde, Ortadoğu’daki son gelişmelere işaret ederek, “Günümüzde terörizm, anlaşmazlıklar ve bazı ülkelerin müdahaleci tavırları bölgedeki mevcut krizin ateşini alevlendirmiştir. Bu nedenle yaşanan sorunların giderilmesi yönünde bölgedeki tüm ülkelerin daha fazla işbirliği içinde olması gerekiyor” ifadesini kullandı.

İran’ın terörle mücadelede destek talebinde bulunan ülkelere yönelik var gücüyle yardım ettiğini belirten Ruhani, “Irak halkı terörle mücadele yolunda yardıma ihtiyaç duyduğu zaman İran onları destekleyip yanlarında yer aldı. Gelecekte de Irak halkı ve bölgedeki diğer mazlum milletlerin yanında duracağız” açıklamasında bulundu.

Bölgedeki bazı devletlerin aldıkları yanlış kararların Yemen, Suriye, Bahreyn ve Katar’da krizin doğmasına neden olduğunu kaydeden Hasan Ruhani, bu sürecin devam etmesinin hiçbir ülkenin çıkarına olmayacağını dile getirdi.

Ruhani sözlerinin bir bölümünde de, Yemen ve Behreyn’deki sorunların yalnız ve ancak barışın sağlanması ve müzakere yoluyla çözülebileceğini ifade ederek, Katar gibi bir ülkeye karşı tehdit, kısıtlama ve kuşatma politikasının uygulanmasının yanlış bir yöntem olduğunu savundu.

İran’ın her zaman bölgesel meseleler konusunda Umman ve Kuveyt ile olumlu istişarelerde bulunduğunu ifade eden Ruhani, “İran adına bölgedeki anlaşmazlıkların bitmesi yönünde tüm çalışmalara olumlu bakarız” şeklinde konuştu.

Yusuf Bin Alevi de, çok eskilere dayanan Tahran-Masakt arasındaki ilişkilerin iyi yönde olduğunun altını çizerek, İran’ın her zaman teröre karşı mücadele başta olmak üzere bölgesel meseleler ve Suriye krizi konusunda olumlu rol oynadığına dikkati çekti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.