Hasan Ruhani: Müslümanların kurtuluşu İslam peygamberini takip etmekten geçer

  • 15 Kasım 2019
  • 777 kez görüntülendi.
Hasan Ruhani: Müslümanların kurtuluşu İslam peygamberini takip etmekten geçer

İslami İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Amerika, siyonist İsrail ve bölgedeki gerici rejimlerin saldırıları ve onların tefrika çıkarmaya yönelik çabaları karşısında müslümanların kurtuluşunun İslam peygamberi Hz. Muhammed Mustafa’nın (S) yolunu takip etmekten geçeceğini söyledi.

Ruhani, bugün İslam inkılabı rehberinin, peygamberimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v) kutlu doğum günü ile Hz. İmam Cafer Sadık’ın (a.s) mübarek veladeti yıldönümü dolayısıyla İslami İran yetkilileri, 33. İslami Vahdet Konferansı için İran’a gelen misafirler, İslam ülkelerin İran’daki büyükelçileri ve halkın farklı kesimlerini kabulünde görüşmede yaptığı konuşmada, ‘İslam dünyasının bugün kardeşlik ve birlik içinde çeşitli zulümler ve saldırılar karşısında büyük zaferler elde edebileceğini’ söyledi.

İran Cumhurbaşkanı, İran İslam Cumhuriyetinin bölgedeki nüfuzuna da temasla şöyle dedi: “Bölgedeki nüfuzumuz askeri ve bilimsel güç ile stratejik konumumuzdan değil, gönülleri fetheden İslam İnkılabının etkisinden kaynaklanıyor.”

Ruhani konuşmasının devamında şöyle dedi: “İslam ile Peygamber Efemdimizin öğretilerini yerine getirilmesi için yapılan inkılabımıza inanıyoruz. Bugün Irak, Suriye, Lübnan, Bahreyn ve Yemen’deki halkların İran’a ilgili göstermesi Peygamber Efendimizin yolunda olan İslam Devrimi’nin mesajı içindir. Irak ve Suriye’de evladlarımız askeri danışman olarak canlarını feda ettiler. Terörle mücadele konusunda (bölge) milletlerinin yanında yer aldılar. Onların kriterleri insan özgürlüğüydü. Müslümanlar, Hıristiyanlar, Yahudiler, Türkler, Araplar veya Kürtler onlar için eşittirler.”

Fars veya Arap olmanın hiçbir özellik taşımadığını ifade eden İran Cumhurbaşkanı Ruhani, “Bizim için asıl imtiyaz Peygamber Efendimize uymaktır. Toprak ve İmparatorluk peşinde değiliz. Bölgede kardeşlik ve birlik istiyoruz. Aynı zamanda Peygamber Efendimizin yolundan gitmeye çabalıyoruz” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.