Hasan Ruhani: Şiddeti ve nefreti tedavi etme yolu diyalog ve hoşgörüdür

  • 25 Eylül 2018
  • 1.663 kez görüntülendi.
Hasan Ruhani: Şiddeti ve nefreti tedavi etme yolu diyalog ve hoşgörüdür

İran İslam Cumhuriyeti cumhurbaşkanı Ruhani, ırkçılığın, yabancı terörün, şiddetin ve nefretin tedavisinin, diyalog, hoşgörü ve demokraside aranması gerektiğini söyledi.

Ruhani, BM’nin New York binasında ”Nelson Mandela”nın 100. doğum yılını anma merasimi için düzenlenen Barış Konferansı’nda yaptığı konuşmada, Mandela’nın muasır tarihin en büyük şahsiyetlerinden olduğunu zira onun barış ve dostluğu bir maslahat olarak değil tam tersine bir zaruret olarak bildiğini ve bunun için bu yolu cesaretle bütün devletlere gösterdiğini söyledi.

İran cumhurbaşkanı Ruhani, büyük devlet adamlarının duvar çekme yerine köprü yaptıklarını belirterek, ”ırkçılık ve yabancı düşmanlığının milletler arasında duvarların oluşmasına neden olduğunu, ama karşılığında diyalog, hoşgörü ve barış içinde yaşamanın ise ihtilafların giderilmesi ve köprülerin oluşmasına vesile olduğunu” söyledi.

İran cumhurbaşkanı Ruhani, Nelson Mandela’yı, İran İslam Cumhuriyeti’nin vefakar ve yaktın dostlarından olduğunu belirterek, ”Güney Afrika’da ırkçı rejimin devrilmesinden sonra ve halkçı bir yönetimin yerleşmesinin ardından İran ve Güney Afrika ilişkilerinin yeni bir döneme girdiğini ve bu ilişkilerin her geçen gün daha da ilerlediğini’ söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.