Hasan Ruhani: Siyonist rejim karşısında direnişten başka bir yol yoktur

  • 14 Aralık 2016
  • 1.098 kez görüntülendi.
Hasan Ruhani: Siyonist rejim karşısında direnişten başka bir yol yoktur

Filistin’i bölgenin en önemli meselesi olarak niteleyen İran Cumhurbaşkanı Ruhani, “İşgalci Rejim karşısında direniş ve cihattan başka bir yol yoktur” dedi.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, bugün Tahran’da bulunan İslami Cihat Hareketi Genel Sekreteri Ramazan Abdullah’ı kabul etti.

Bu görüşmede Filistin meselesine işaret eden Cumhurbaşkanı Ruhani, “Siyonist Rejim’in hiçbir zaman barış peşinde olmadığına dair güçlü belgeler vardır. Dolayısıyla da İşgalci Rejim karşısında cihat ve direnişten başka bir yol yoktur” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Ruhani, “Siyonist Rejim son yıllarda bölgedeki krizleri kendi çıkarına kullanıyor. Afganistan, Pakistan, Irak, Suriye, Lübnan, Mısır ve Libya gibi ülkelerde de olup bitenlerden en çok Siyonist Rejim faydanlanıyor” açıklamasında bulundu.

“Filistin’deki genç nesil, Siyonist Rejim’in karşısında cihat ve direnişten başka bir yol olmadığını anlamıştır” diyen Ruhani, İran’ın da bu bağlamda Filistin halkına verdiği desteği sürdüreceğini ifade etti.

İran’ın Filistin’e verdiği destekten dolayı da şükranlarını ileten İslami Cihat Hareketi Genel Sekreteri Ramazan Abdullah da sözkonusu görüşmede, “Günümüzde maalesef bazı bölge ülkeleri Siyonist rejimi resmiyete tanımak amacıyla farklı çatışmalara yol açmaktadır” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.