Hasan Ruhani: Yaptırımlara rağmen İran’ın ilerleme süreci iyidir

  • 01 Ocak 2020
  • 505 kez görüntülendi.
Hasan Ruhani: Yaptırımlara rağmen İran’ın ilerleme süreci iyidir

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, yurt içi gezilerinin devamında bugün ülkenin kuzeybatısında yer alan Erdebil vilayetine giderek, burada bazı projeler ve fabrikaların açılışı yaptı. Cumhurbaşkanı Ruhani Erdebil’de yaptığı konuşmada, yaptırımlara rağmen İran’ın ilerleme sürecinin iyi olduğunu vurguladı.

ABD’nin İran milletinin irade ve azmini kırma politikasının başarısız olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Ruhani, Erdebil vilayeti başta olmak üzere İran’ın muhtelif noktalarındaki sanayi, ekonomi ve alt yapı alanlarındaki onlarca önemli projenin açılışının yapılmasının ABD’nin İran’a karşı yaptırımlarının sonuçsuz kaldığını gösterdiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Ruhani, İran milletinin ABD’nin zorbalıkları ve yaptırımları karşısında çelik irade ile dimdik durup, bilim, ilim ve ahlak ile ülkenin kalkınma ve ilerleme yolunda hareket etmeye devam ettiğini söyledi.

Düşmanların kendi yanlış ve hatalarından dönmeleri gerektiğinin altını çizen Ruhani, şöyle devam etti:

“Ne zaman yanlış yoldan dönerlerse biz hazırız; ne zaman onlar yeni komplolar kurmaya başladıkları noktaya dönerlerse biz hazırız. Onlar müzakereye hazır olduklarını söylüyorlar… biz de hazırız fakat başlangıç noktaya dönelim, kırdıklarını ilk haline getirin ve yolunuzun yanlış olduğunu söyleyin, bunu dile getirmiyorsanız da amelde hata yaptığınızı söyleyin. ”

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani bugün Erdebil vilayetinde Meşkinşehr Kamyon Fabrikası başta olmak üzere bazı projelerin açılışını yaptı./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.