Hasan Ruhani’den sağlık alanında kalite ve hizmetin arttırılmasına vurgu

  • 09 Mart 2017
  • 1.075 kez görüntülendi.
Hasan Ruhani’den sağlık alanında kalite ve hizmetin arttırılmasına vurgu

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Meşhed kentinde 610 yataklı İmam Rıza (S) hastanesinin açılış töreninde yaptığı konuşmada, en kısa zamanda sağlık alanında en iyi hizmetin verilmesi için çaba gösterilmesine vurgu yaptı.

İRNA’nın haberine göre, Ruhani,  dün sözkonusu merasimde yaptığı konuşmada, sağlık konusunun çok önemli bir konu olduğunu belirterek son bir kaç günde İran’da en az 10 hastanenin hizmete girmesini çok önemli ve sevindirici bir gelişme olarak niteledi.

İran cumhurbaşkanı, Meşhed’de  kurulan hastanenin gelişmiş teçhizatlarla donatılmasına da işaretle, ‘Belki bu şekilde teçhizata  sahip ve güzel çok az devlet hastanesi vardır’ dedi.

Bu arada İran sağlık bakanı Seyyid Hasan Gazizade Haşimi de,  merasimde yaptığı konuşmada, sağlık ve tedavi  alanındaki sorunların giderilmesini hükümetin en öncelikli konusu olduğunu bildirirken, bu alanda bu zamana kadar çok değerli hizmetlerin ve çalışmaların yapıldığını söyledi.

İran sağlık bakanı, son 20 günde 10 hastanenin hizmete girdiğini belirterek, bunlar arasında Kürdistan Hastanesi ile 800 yataklı Bircend’de açılan Razi hastanesini gösterdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.