Haşd El-Şabi Musul’un Batısındaki 8 Köyü Kurtardı

  • 31 Ekim 2016
  • 1.437 kez görüntülendi.
Haşd El-Şabi Musul’un Batısındaki 8 Köyü Kurtardı

Irak Gönüllü Halk Güçleri Musul’un batısındaki operasyonlarının başladığı andan şuana kadar bu eksende 280 kilometrekareyi IŞİD teröristlerinin elinden kurtardı.

Irak Gönüllü Halk Güçleri pazar günü, Musul’un batı eksenindeki operasyonların ikinci gününde bu eksendeki El-Cern, El-Salmani, El-Müstentik El-Saniye, Merc El-Dibac, El-Şik, Ayn El-Beyza, Emrini ve Zarke köyleri olmak üzere 8 köyü IŞİD teröristlerinin elinden kurtardı.

Gönüllü Halk Güçleri operasyonlarına başladığı günden şimdiye kadar Musul’un batısında 280 kilometrekareyi IŞİD teröristlerinden kurtardı.

Gönüllü Halk Güçleri ilerleyişine devam ederken, IŞİD teröristlerinden çok sayıda kişiyi öldürdü ve teröristlerin savaş teçhizatlarını da imha etti.

Gönüllü Halk Güçleri ve IŞİD teröristleri arasındaki çatışmalarda bazı teröristler de savaş meydanını terk etti.

Gönüllü Halk Güçleri cumartesi günü Musul’un batı bölgelerini IŞİD teröristlerinden kurtarma operasyonlarının başladığını açıkladı.

Irak Kuvvetleri, Federal Polis, Gönüllü Halk Güçleri ve Peşmerge Musul’u kurtarma operasyonlarının başlamasından şimdiye kadar şehirde yüzlerce kilometrekareyi IŞİD teröristlerinden kurtarmayı başardı ve şehrin merkezine yaklaştı.

Bu bağlamda Iraklı yetkililer pazar günü ülke kuvvetlerinin güney ve güneydoğu ekseninden Musul’a yaklaştığını vurguladı.

Irak Başbakanı Haydar El-İbadi 17 Ekim pazartesi günü sabah saatlerinde Musul’u IŞİD teröristlerinden kurtarma operasyonlarının başladığını açıkladı.

Musul operasyonları 2003 yılında Amerika’nın Irak’a askeri saldırısından sonra, Irak kuvvetlerinin en büyük askeri operasyonudur.

IŞİD teröristleri 10 Haziran 2014 yılında Neyneva eyaletinin merkezi ve Irak’ın ikinci büyük şehri olan Musul’a saldırmış ve şehirde kontrolü ele geçirmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.