Haşdi Şaabi: Arabistan kendini psikolojik ablukadan kurtarmak için Irak’a yönelmiştir

  • 19 Ağustos 2017
  • 1.435 kez görüntülendi.
Haşdi Şaabi: Arabistan kendini psikolojik ablukadan kurtarmak için Irak’a yönelmiştir

Irak halk Gönüllü Güçleri Haşdi Şaabi Sözcüsü, Suudi rejiminin kendini, içinde bulunduğu psikolojik ablukadan kurtarmak için, Irak’a yöneldiğini ve Irak’tan medet umduğunu söyledi.

Dün Lübnan el-Mayadin televizyonuna açıklamada bulunan Irak halk Gönüllü Güçleri Haşdi Şaabi Sözcüsü Ahmet el-Esedi, Suudilerin Irak’a yaklaşmasının arkasındaki asıl nedenin, kendini içinde bulunduğu psikolojik ablukadan kurtarmak olduğunu söyledi.

Irak halk Gönüllü Güçleri Haşdi Şaabi Sözcüsü, Suudilerin içinde bulundukları büyük çıkmazlardan, bu cümleden Yemen krizinden kendilerini kurtarmak için Irak’a yaklaşmaya çalıştıklarını söyledi.

Arabistan-Irak ilişkileri son dönemlerde özellikle Suudi dışişleri bakanı Adel el-Cubeyr’in Bağdat’ı ziyaret etmesinden sonra iyileşmeye yüz tutmuştur.

Daha önce Arabistan’ın Bağdat elçiliği, Irak’ın milli menfaatlerine karşı müdahalelerde bulunmuş ve bunun üzerine Irak yönetimi, Arabistan’ın Bağdat büyük elçisi Samer es-Sebhan’ı istenmeyen adam ilan ederek sınır dışı etmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.