Haşdi Şabi: ABD Irak’ın Egemenliğini Bir Kez Daha İhlal Etti

  • 06 Temmuz 2020
  • 2.545 kez görüntülendi.
Haşdi Şabi: ABD Irak’ın Egemenliğini Bir Kez Daha İhlal Etti
Haşdi Şabi komutanlarından Muhammed el-Basiri, ABD’nin Bağdat’ın kalbindeki büyükelçilik binasında direniş gruplarının tepkisine neden olabilecek bir savunma sistemini test ederek Irak’ın egemenliğini bir kez daha ihlal ettiğini söyledi.
Haşdi Şabi komutanlarından Muhammed el-Basiri, el-Hadra bölgesindeki ABD büyükelçiliği binasında hava savunma sisteminin test edilmesini kınadı.
Muhammed el-Basiri Bağdat el-Yevm Haber Sitesine verdiği röportajda şu ifadelerde bulundu: ‘ABD büyükelçiliğinde bir hava savunma sisteminin kurulması Irak egemenliğinin açık ve yeni bir ihlalidir ve büyükelçiliğin yaptığı şey, Irak halkını ve direniş gruplarını provoke etmektir.
Bu sistemin kurulmasını Irak hükümeti kabul etmiş olsa bile, büyükelçilik bunu başkent sakinlerinden uzak bir çölde test edebilirdi.
Amerika Büyükelçiliği bu eylemi ile direnişi provoke etmiştir. Irak hükümeti için uluslararası topluma karşı bir ikilem yaratabilecek tepkilerden endişe duyuyoruz.
Irak basını Cumartesi akşamı, Bağdat’taki ABD büyükelçiliğinin, diplomatik bir bölge olan Bağdat’ın Yeşil Bölgesinde bir hava savunma sistemini test etmeye ve kullanmaya çalıştığını açıkladı. Amerikalıların bu hareketi Iraklı grupların protestolarına neden oldu ve “#more_law_safar” hashtagini başlattı. (Büyükelçilik askeri bir üs değildir)
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.