Haşdi Şabi : Amerika, Kuvvetlerimizi Kışkırtmanın Peşinde

  • 23 Ocak 2019
  • 1.859 kez görüntülendi.
Haşdi Şabi : Amerika, Kuvvetlerimizi Kışkırtmanın Peşinde

Irak Haşdi Şabi Kuvvetleri Operasyonlar Komutanı, el-Anbar kentinde ABD birliklerinin savaş başlatmak için Haşdi Şabi kuvvetlerini kışkırtmanın peşinde olduğunu belirtti.

Irak Haşdi Şabi Kuvvetleri Operasyonlar Komutanı Kasım Muslih, el-Anbar (batı) kentinde, ABD birlikleriyle bu bölgede gerginlikler olduğunu bildirdi.

Muslih, Irak basnews haber sitesine, “Amerikalılar, Haşdi Şabi kuvvetlerinin tutuklanması, grubun mevzilerinin bombalanması veya grubun dağılmasına dair söylentiler çıkararak gerginlik yaratmaya çalışıyor” açıklamasında bulundu.

Muslih, ABD kuvvetlerinin bu tarz provokasyonlarla Haşdi Şabi güçleriyle savaş başlatmaya çalıştığını savundu.

Haşdi Şabi’nin bu komutanı, “Bu grup ABD askerlerine karşı bir savaş başlatmayacak; Haşdi Şabi, merciilerinin fetvalarından güç alan ideolojik bir gruptur” dedi.

Muslih açıklamalarının devamında “ABD, ölüm beklentisi olan bu ideolojik gruba karşı koyamaz” diye ekledi.

Muslih, Amerikalıların Irak’ta her şeyini kaybettiği gerçeğine değinerek, ABD bu provakasyonlarla, savaşı Haşdi Şabi’nin başlatmasını amaçladığını, ancak kendilerine karşı savaş başlattıklarında da savaşacaklarını dile getirdi.

Haşdi Şabi Komutanı, “Şimdiye kadar Amerika Birleşik Devletleri ve İsrail tarafından Haşdi Şabi güçlerine karşı saldırılara sessiz kaldık, ama bugünden sonra saldırılara sessiz kalmayacağız.” diye bildirdi.

Haber kaynakları geçtiğimiz günlerde Iraklı siyasi bir kaynaktan, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi ile yaptığı görüşmede Siyonist rejimin Irak topraklarındaki silahlı bir grubu hedef alacağını aktardı.

Haşdi Şabi komutanlarından Moin el-Kazimi, 20 Ocak’ta Siyonistlerin tehditlerine tepki olarak, “İsrail ateşle oynamasın… Lübnan’ın güneyinde İsrail’i hedef almak için önceden hazırlanmış binlerce füze var” dedi.

El-Kazimi ayrıca şunları söyledi: “Şu ana kadar Haşdi Şabi’nin hiçbir mevzisi hedef alınmadı, ancak bu olay gerçekleşirse, Güney Lübnan Direnişi’nin ateşi altında ve en zayıf döneminde olan İsrail’e kesin bir cevap verilecek.”

Haşdi Şabi, Temmuz 2014’te IŞİD terörist grubunun ortaya çıkmasından ve Irak’ın kuzey bölgesinin işgalinden sonra, Irak dinî merciilerinin fetvalarıyla ve o dönemin başbakanı Nuri el-Maliki’nin desteğiyle kuruldu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.