Haşdi Şabi varlığını tüm gücüyle sürdürecek

  • 06 Ağustos 2017
  • 1.204 kez görüntülendi.
Haşdi Şabi varlığını tüm gücüyle sürdürecek

Haşdi Şabi Sözcüsü Ahmed El-Asadi, halk temelli bu birliklerin kaderi ve geleceğinin yasal şekilde belli olduğu için varlığını tüm gücüyle sürdüreceğini söyledi.

Haşdi Şabi Sözcüsü Ahmed El-Asadi, yaptığı açıklamada, bu halk temelli birliklerin lağvedilmesiyle ilgili öne sürülen iddiaların boş olduğunu ve anayasaya uymadığını söyledi.

Asadi, “Başbakan İbadi bu konuda görüşlerini net bir şekilde açıkladı ve Haşdi Şabi’nin Irak güvenlik güçlerinin ana kolu olduğunu bildirdi” ifadesini kullandı.

Asadi, sözlerine şöyle devam etti: Fetva ve taklid merciliğine dayanan bir güç olan Haşdi Şabi doğrudan Bağdat hükümetinin denetiminin altında faaliyet gösteriyor. Ayrıca Irak meclisi de Haşdi Şabi yasasına onay vererek bu birliklere meşruiyet kazandırdı. Dolayısıyla Haşdi Şabi’nin kaderi ve geleceği belli olduğu için günümüzde de şahit olduğumuz gibi varlığını tüm gücüyle sürdürecektir.

Yakında yapılması beklenen Telaferi DEAŞ’tan kurtarma operasyonuna ilişkin Asadi, “Başbakan İbadi son konuşmasında açık bir şekilde Haşdi Şabi’nin de bu operasyona katılacağını duyurdu” şeklinde konuştu.

mehrnews

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.