HaÅŸd’üş Åžabi’den baÅŸbakan Abdulmehdi’ye yardım iÅŸbirliÄŸi

  • 28 Ekim 2019
  • 837 kez görüntülendi.
HaÅŸd’üş Åžabi’den baÅŸbakan Abdulmehdi’ye yardım iÅŸbirliÄŸi

Irak gönüllü halk güçleri kurumu olarak bilinen HaÅŸdüş Åžabi, dün bütün siyasi gruplardan, baÅŸbakan Adil Abdulmehdi’nin halkın taleplerini yerine getirmesi için ona yardım edilmesi çaÄŸrısında bulundu.

Ä°RNA’nın bildirdiÄŸine göre, HaÅŸdüş Åžabi kurumu baÅŸkan yardımcısı Ebu Mehdi el’Muhendis, HaÅŸd’üş Åžabi’nin her türlü fitneye karşı koymaya hazır olduÄŸunu, istenildiÄŸi anda güçlerini, verilecek emir doÄŸrultusunda harekete geçireceklerini söyledi.

HaÅŸd’üş Åžabi yetkilisi, fitnecilerin Irak halkının kazanımlarını ortadan kaldırmalarına izin vermeyeceÄŸini belirtti.

Bu arada Irak Parlamentosu’na baÄŸlı Ä°nsan Hakları KomiserliÄŸi tarafından yapılan yazılı açıklamada, baÅŸkent BaÄŸdat ve ülkenin orta ve güney kentlerindeki son 3 günde meydana gelen protestolar sırasında ölenlerin sayısının 74’e ulaÅŸtığı kaydedildi.  Açıklamada, gösterici ve güvenlik görevlilerinden olmak üzere yaralı sayısının ise 3 bin 654 olduÄŸu belirtildi.

Iraklılar, iÅŸsizlik, yolsuzluk ve kamu hizmeti yetersizliÄŸini protesto amacıyla ülkenin çeÅŸitli bölgelerinde gösteriler düzenliyor. 1 Ekim’de harekete geçen eylemciler, Erbain törenleri nedeniyle ara verdikleri gösterilere geçen cuma günü tekrar baÅŸladı.

Öte yandan yaşanan gelişmeler gösterilerin halk tarafından koordine edilmediği, olaylarda yabancıların parmağının olduğunu gösteriyor.

Irak Hizbullah Tugayları da, Amerika ve siyonist Ä°srail rejiminin bu gösterilerde ve Irak’ı kaosa sürüklemede rolünün olduÄŸunu bildirdi./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.