Hatibzade: İngiltere’de halkın şiddetle bastırılması, insan hakları iddiacıları gözünden kaçmamalı

  • 29 Mart 2021
  • 3.762 kez görüntülendi.
Hatibzade: İngiltere’de halkın şiddetle bastırılması, insan hakları iddiacıları gözünden kaçmamalı

İran İslam Cumhuriyeti dışişleri bakanlığı sözcüsü dün akşam yaptığı açıklamada, İngiltere’nin Bristol kentinde halkın şiddetle bastırılmasına işaretle, “İran, ingilter’nin Bristol kentinde yaşanan son olaylarda, halkın polis tarafından şiddetle bastırılmasının, bu ülke yetkilileri başta olmak üzere insan haklarını iddiacılarının gözünden kaçmaması ve ciddi şekilde incelenmesini umut ettiğini” belirtti.

Dışişleri bakanlığı sözcüsü Said Hatibzade, her zaman İngiltere yetkililerinin, diğer ülkelerde polisin davranışına karşı müdahaleci açıklamalarına şahit olunduğunu, fakat bu kez sıranın, onların kendi halkının temel hakları ve polisin aşırı şiddetine ne kadar önem verdiklerini gerçek şekilde gösterme zamanı olduğunu söyledi.

İngiltere’nin Bristol kenti son günlerde halkın, polis güçlerinin yetkilerini arttıran tasarıya karşı itirazlarının güvenlik güçleri tarafından yoğun şekilde bastırılmasına şahit oluyor.

Söz konusu itirazlar geçen hafta Pazar gününden itibaren başladı.

İngiltere başbakanı halkın söz konusu tasarıya itirazının utanç verici olduğunu ifade ederek polis güçlerine destek verdiğini duyurdu.

Gösterilerde şimdiye kadar onlarca kişi yaralandı ve ya tutuklandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.