Hatibzade: İran Silahlı Kuvvetleri ve Kudüs Gücü, bölgede terör örgütlerinin kabusudur

  • 27 Mayıs 2022
  • 108 kez görüntülendi.
Hatibzade: İran Silahlı Kuvvetleri ve Kudüs Gücü, bölgede terör örgütlerinin kabusudur

İran Dışişleri Sözcüsü Said Hatibzade, İran İslam Cumhuriyeti, silahlı ve yasal Kuvvetleri ve özelikle Devrim Muhafızları Kudüs Gücü’nün her daim bölgede radikal ve terörist grupların kabusu olduğunu belirtti.

ABD Hazine Bakanlığı dün Devrim Muhafızları ve Kudüs Gücü için gelir sağladığı iddiasıyla uluslararası bir şebekenin bir kısmını yaptırım listesine aldı.

Listede 10 kişi ve 9 firmanın ismi yer almakta. Yaptırım listesinde Türkiye, İran, Rusya ve Afganistan vatandaşları yer almakta. Yaptırım listesinde yer alan firmalar ise, Hong Kong, Lünban, Çin, İran, Rusya, Güney Kore ve BAE’de bulunmakta.

İran Dışişleri Sözcüsü Said Hatibzade, ABD tarafından İran İslam Cumhuriyeti vatandaşlarına yönelik uygulanan yaptırımlara bugün tepki gösterdi.

Sözcü, İran İslam Cumhuriyeti, silahlı ve yasal Kuvvetleri ve özelikle Devrim Muhafızları Kudüs Gücü’nün her daim bölgede radikal ve terörist grupların kabusu olduğunu belirtti.

Hatibzade, terör örgütünün üvey annesi olarak ABD yönetiminin terör örgütlerini desteklemek için elinden geleni yaptığını, nitekim İran halkı ve Devrim Muhafızları Ordusu mensuplarına karşı yasadışı ve zalimce yaptırımları senelerdir dayattığını ve Trump döneminde, Şehit Korgeneral Kasım Süleymani’ye yönelik hain saldırı düzenlediğini vurguladı./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.