Hatipzade, 3 Avrupa ülkesinin Viyana görüşmeleri ile ilgili yaptığı açıklamaya tepki gösterdi

  • 17 Aralık 2021
  • 483 kez görüntülendi.
Hatipzade, 3 Avrupa ülkesinin Viyana görüşmeleri ile ilgili yaptığı açıklamaya tepki gösterdi

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatipzade, üç Avrupa ülkesinin açıklamasına cevap olarak, ‘Avrupa Troykası adil bir ortak gibi hareket etmelidir’ dedi.

Twitter hesabından açıklama yapan Hatipzade, ”Nükleer Anlaşma hakkında ABD’nin hatasından bahsetmeyen herhangi bir açıklama, yalnızca açıklamayı yapanların gerçeklik konusundaki cehaletinin büyüklüğünü gösterir. Avrupa troykası adil bir ortak olarak ciddiye alınmak istiyorsa, adil bir ortak gibi hareket etmelidir.İran için Nükleer Anlaşma vaat edilen faydaları gerçekleşmeyince “içeriden boşaltıldı”. Bu faydalar nihayet gerçekleştirilmelidir” diye yazdı.

Üst düzey İngiliz, Fransız ve Alman diplomatlar Pazartesi akşamı yeni bir müzakere turunun başlamasının ardından yaptıkları açıklamada, ‘Saatlerdir teamül halindeyiz ve tüm delegasyonlar İran’a mantıklı olması için baskı yapıyor. Ancak şu ana kadar anlaşamadık. İran’ın Nükleer Anlaşma’yı aşan yeni pozisyonlarıyla uğraşarak değerli zamanımızı boşa harcıyoruz’ iddiasında bulunmuştu.

Bu iddialar, Batılı taraflar İran’ın taleplerinin hangi kısmının nükleer anlaşmanın ötesinde ve aykırı olduğunu açıkça söylemezken ortaya atılıyor.

Rusya’nın Viyana merkezli Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu’nun daimi temsilcisi Mikhail Ulyanov, “Avrupalıların Viyana görüşmelerindeki tutumu, sanki ilk kez müzakere masasına oturuyorlarmış gibi şaşırtıcı” dedi.

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan da, İnstagram’da Viyana görüşmelerinin amacının iyi bir anlaşmaya varmak olduğunu belirterek, ”Batılı taraflar bilmeliler ki, son 8 yılda yeterince konuştular, hiçbir sözlerini yerine getirmediler ancak bugün harekete geçme zamanıdır ve ciddi ve iyi bir anlaşmaya varmak için çalışıyoruz.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.