Hatipzade, İsrail’den Natanz intkiamı alınacak

  • 13 Nisan 2021
  • 1.051 kez görüntülendi.
Hatipzade, İsrail’den Natanz intkiamı alınacak

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatipzade, bugün basın mensuplarına yaptığı açıklamada gündemdeki konuları degerlendirirken yaptığı açıklamada, Natanz Nükleer Tesisi’nde meydana gelen olaya dair şu açıklamalarda bulundu.

Sözcü, “Natanz’da talihsiz bir olay yaşandı. Siyonist Rejim bunu daha önce defalarca söylemişti ve şu anda söz konusu olayın arkasında o rejimin olduğu söyleniyor. Elbette ki, kimsenin yaralanmaması veya çevrenin zarar görmemesinden seviniyorum ama bu insanlığa karşı işlenmiş bir cinayettir.

Bu eylemden amaç İran’ın gücünü zayıflatmaksa bunun gerçekleştiğini sanmıyorum. Sadece IR1 santrifüjleri etkilendi. Siyonist Rejim bu eylemle gösterdiği sabırdan dolayı İran halkından intikam almaya çalıştı. Misilleme olarak İran zamanında Siyonist Rejim’den intikam alacaktır.

Natanz’daki olay ülkenin nükleer endüstrisini geriye götüremez, çünkü bu endüstri ülkede yerli ve milli teknoloji haline gelmiştir.”

Açıklamasının devamında, Viyana’daki nükleer görüşmelere de dikkat çeken Hatipzade, Viyana’daki nükleer görüşmeleri hakkında, “Bir kez nükleer müzakereleri yapıldı ve anlaşmanın maddeleri belirlendi. Viyana’daki görüşmelerin gündeminde sadece yaptırımları kaldırma konusu yer alıyor.

İran’ın ABD’nin anlaşmadaki taahhütlerine geri dönmesi konusundaki tutumu nettir. ABD yönetimi son dört yılda ve yeni hükümetin iktidara gelmesinin ardından nükleer anlaşmayı hedef almak için her türlü çabayı gösterdi. ABD’li yetkililer, maksimum baskı amacıyla İran’a yönelik yaptırım uygulayacaklarını defalarca dile getirdiler.” ifadelerini kullandı.
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un yarın İran’a gerçekleştireceği resmi ziyarete ilişkin de Hatipzade, Bakan Lavrov’un Tahran temaslarında üst düzey İranlı yetkililerle bir araya geleceğini ve iki ülke arasındaki uzun vadelei işbirliği anlaşmasının uzatılacağını duyurdu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.