Hatipzade: Şehit Süleymani suikastı, devlet terörüydü

  • 28 Aralık 2021
  • 262 kez görüntülendi.
Hatipzade: Şehit Süleymani suikastı, devlet terörüydü

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, ABD’nin Şehit Süleymani’ye yönelik suikastını, devlet terörü ve terör saldırısı olarak niteledi.

Bugün düzenlediği haftalık basın toplantısında konuşan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hatipzade, ABD’nin Kudüs Gücü’nün eski komutanı General Kasım Süleymani ile Haşdi Şabi eski Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis’e yönelik suikastını bir ‘devlet terörü’ olarak nitelendirerek, “Bu suikat ABD tarafından ve o zamanki ABD başkanının doğrudan talimatıyla yapıldı” dedi.

Bu konunun takibi için İran ve Irak arasında ortak bir komitenin oluşturulduğuna değinen Dışişleri Sözcüsü Hatipzade, “Bu ortak komitenin faaliyetleri sonucu iki ülke arasında ortak bir belge imzalandı ve bu konun takibine vurgu yapıldı” ifadesini kullandı.

İran ile 4+1 Grubu arasında bugün Viyana’da başlayan yeni tur görüşmelere dikkati çeken Hatipzade, “Viyana görüşmelerinde bakışımız her zaman ileriye dönüktür ve karşı taraflara tavsiyemiz, iyi bir anlaşmaya varma azmi ile Viyana’ya gelmeleridir” ifadesinde bulundu.

Siyonist Rejim’in tehditleri hakkında da Sözcü Hatipzade, “Büyük Peygamber (saa) 17 tatbikatı işgal rejiminin askeri tehdidine bir yanıttı” ifadesini kullandı.

Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ın Bakü ziyaretini son yıllarda ikili ilişkiler çerçevesinde yapılan en iyi ziyret olarak nitelendiren Hatipzade, bu ziyaret için Azerbaycan Başbakan Yardımcısı’nın Tahran ziyaretinin ardından hazırlıklar yapıldığını ifade etti.

Hatipzade, Tahran’da düzenlenecek Astana Süreci Liderler Zirvesi hakkında ise şöyle söyledi:

“Bu zirvenin ne zaman düzenleneceği belli değil. Tüm üyeler kesinlikle davet edilecektir. Bu görüşmeden önce birkaç ikili ziyaretin yapılmasını planlıyoruz.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.