Hayaliydi, gerçekleştirdi. Darısı asgari ücretlinin başına…

  • 27 Kasım 2014
  • 1.130 kez görüntülendi.
Hayaliydi, gerçekleştirdi. Darısı asgari ücretlinin başına…

Ankara’da inşa edilen en az bin odalı Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın şifreleri inşaata hizmet veren firmaların ‘referans’ amacıyla paylaştığı bilgilerle çözüldü. Mimarlar Odası Ankara Şubesi’ne göre ‘Ak Saray’, ‘Sinema salonundan, şöminelerden, buhar banyoları, spa ve havuza kadar lüks bir mimari yapı’.

Konutun metrekaresi 250 odaya denk

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “İnternette AOÇ Başbakanlık Hizmet Binası referans yazarsanız AOÇ’de kaçak saray inşaatının belirli aşamalarında hizmet veren firmalar, referans göstermek adına kaçak saraya ilişkin bilgileri, projenin kesitlerini, fotoğraflarını sunmuşlar. Kaçak sarayın kesitleri katları, ışıklandırması görünebiliyor” dedi.

Bu bilgiler ışığında projenin şifrelerini çözdüklerini belirten Candan, saray hakkında şu bilgileri paylaştı: “Kaçak saray konutunun metrekaresi 250 odaya denk. Metrekare açısından bırakın 15-20 odayı oldukça farklı işlevlerde mekanların bulunduğu gelen bilgiler arasında. İçinde havuz, sinema salonu, spalar, buhar odaları, hamamlar, jakuzi gibi özel banyoları bulunmakta.”

‘Kaçak saraycığın varakları altın olabilir mi?’

‘Ak Saray’da bulunan 100 metrekarelik havuzun mekanik aksamının maliyetinin 75 bin Euro civarında olduğunu söyleyen Candan, hamam, spa, buhar odaları ve jakuzilerin birim metrekare maliyetinin 3 bin Euro olduğunu söyledi.

Odaya iletilen bilgilere göre sarayın duvar ve tavanlarının varak süslemeli ve pirinç kaplama olduğunu ifade eden Candan, ‘Ak Saray’ın varaklarının altın olup olmadığını ise bilemediklerini kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.