Hazar kıyısı ülkeleri arasında askeri işbirliği anlaşması

  • 12 Ekim 2019
  • 1.409 kez görüntülendi.
Hazar kıyısı ülkeleri arasında askeri işbirliği anlaşması

Rusya’nın St. Petersburg kentinde Hazar kıyısı ülkeleri deniz kuvvetleri komutanları arasında askeri işbirliği anlaşması imzalandı.

İran deniz kuvvetleri halkla ilişkilerinin bildirdiğine göre, İran deniz kuvvetleri komutanı tuğamiral Hüseyin Hanzadi, dün Hazar kıyısı 5 ülkenin komutanlarıyla sözkonusu anlaşmayı imzalarken yaptığı açıklamada, ‘5 yönlü bu anlaşmanın boyutu, eğitim, operasyon, yardım ve kurtarma ve bilgi alış verişini içermektedir’ dedi.

İranlı askeri yetkili, 5 ülke deniz güçleri komutanının bu oturumda, teknik ihtiyaçlar, eğitim, gemilerin tamiri ve bakımı ayrıca sahil konusunda tarafların potansiyellerini ortayla koymaları hakkında anlaşmaya vardığını söyledi.

Bu işbirliği anlaşması İran, Rusya, Kazakistan, Türkmenistan ve Azerbaycan Cumhuriyetinin  diğer ülkelerin Hazar denizine  karışmamaları gerektiği konusunda vardıkları görüş birliğinden sonra imzalandı.

Sözkonusu ülkelerin arasında 4. deniz kuvvetleri komutanları oturumu 9-11 ekim tarihleri arasında Rusya’nın St. Petersburg kentinde düzenlendi./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.