Hekim: İran ile komşuları arasında diyalog büyük bir öneme haiz

  • 06 Haziran 2017
  • 1.041 kez görüntülendi.
Hekim: İran ile komşuları arasında diyalog büyük bir öneme haiz

Irak İslami Yüksek Meclisi Başkanı, İran ile Fars Körfezi Arap yönetimleri arasında diyalog ve görüşmelerin önemini bildirerek, bölgenin istikrarının korunması ve güçlendirilmesinin bir zaruret olduğunu bildirdi.

İRNA’nın verdiği habere göre dün akşam gitti Kuveyt’te Kuveytli üst düzey bir yetkili ile basın mensupları karşısına çıkan Irak İslami Yüksek Meclisi Başkanı Seyyid Ammar Hekim, Hasan Ruhani’nin İran’da yeniden cumhurbaşkanı seçilmesine temasla, Irak’ın İran’la çok yakın ve iyi ilişkilere sahip olduğunu ve Tahran’ın da karşılıklı olarak kendi komşuları ile iyi ilişkiler içinde olmak istediğini bildirdi.

Terörizmle mücadele alanında Irak ve Kuveyt’in yakın işbirliği içinde olduklarını belirten Hekim, Kuveyt emiri ve yönetiminin her zaman Irak halkının yanında yer aldığını söyledi.

Irak ordusunun IŞİD terörü aleyhindeki mücadelesi sürecine de değinen Irak İslami Yüksek Meclisi Başkanı, Irak halkının IŞİD terörünün kökünü kazımak ve terör odaklarını Irak topraklarından çıkarmak için tüm gayretini gösterdiğini belirtti.

Kuveyt ve Irak son aylarda aralarındaki işbirliğini önemli ölçüde geliştirmişlerdir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.