Heniyye, bankalardan hayır kurumlarına yardımcı olmalarını istedi

  • 30 Temmuz 2015
  • 983 kez görüntülendi.
Heniyye, bankalardan hayır kurumlarına yardımcı olmalarını istedi

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, Filistin ve Arap bankalarına seslenerek, hayır kurumlarına görevlerini yerine getirmede yardımcı olmalarını istedi.

Hayır Kurumları Birliği’nin hayır ve yardım kurumları onuruna bugün Gazze’de düzenlediği törene katılan Heniyye, bankaların Batı’nın “teröre destek veren kurumlar” adı altında yürüttüğü politikalara aldırış etmemeleri çağrısında bulunarak, Batı’nın tasnifinin zalim ve kabul edilemez olduğunu söyledi.

Kurumların ve bankaların yetimleri, dulları ve fakirleri kendilerine gönderilen yardımlardan mahrum bırakmamaları gerektiğine dikkat çeken Heniyye, bankalardan milli sorumluluklarının farkında olmalarını ve Gazze Şeridi’ne uygulanan ablukanın devamı için baskı yapmamalarını istedi.

Gazze Şeridi’nde yıllardır faaliyet gösteren yerel ve yabancı hayır kurumlarının çalışmalarına övgüde bulunan Heniyye, siyasi bölünmeye rağmen hayır kurumlarının birlikte hareket etmesini takdir ettiklerini söyledi.

Hayır Kurumları Birliği Başkanı Velid El-Amudi de, hayır kurumlarının rolünün hükümetlerin rolünü tamamlayıcı olduğunu ifade ederek, hayır kurumlarının çalışmalarının geliştirilmesi gerektiğini ve uzmanlara ihtiyaç duyulduğunu bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.