Heniyye: Direniş Bugün Daha Güçlü ve Silahı Sadece İşgalcilere Dönük…

  • 23 Şubat 2015
  • 720 kez görüntülendi.
Heniyye: Direniş Bugün Daha Güçlü ve Silahı Sadece İşgalcilere Dönük…

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkan Yardımcısı ve eski başbakan İsmail Heniyye, başta İzzeddin El-Kassam Tugayları olmak üzere Filistin direniş gruplarının son savaştakinden daha güçlü durumda olduğunu söyledi.

Gazze Şeridi’nin güneyindeki Rafah kentinde şehit ailelerini ve eski esirleri ziyaret eden Heniyye, ziyaretleri sırasında yaptığı ve Filistin medyasınca aktarılan açıklamalarında, direnişin daha iyi durumda ve savaşa hazır olduğunu ifade etti.

Hamas Hareketi’nin savaş istemediğini fakat savaşmak zorunda kalırsa savaşmaktan korkmadığını kaydeden Heniyye, İzzeddin El-Kassam Tugayları’nın elinde olası bir savaşta işgalci düşmana sürpriz yapabilecek stratejik silahlar olduğunu belirtti.

Hamas Hareketi’nin Mısır’ın iç işlerine karışmadığını bir kez daha vurgulayan Heniyye, “Mısır için Allah’tan tüm dileğimiz birlik ve bütünlüğünün sağlanması ve kan dökülmemesidir” dedi.

Heniyye, Mısır ordusunun düşmanları olmadığını fakat ablukayı ağırlaştırmasından ve tampon bölge uygulamasından rahatsız olduklarını dile getirerek, buna rağmen asla silahlarını Mısır ordusuna çevirmeyeceklerini bildirdi.

İşgal rejiminin ateşe benzin dökerek Mısır’ı ve başka ülkeleri Gazze’ye karşı kışkırttığını söyleyen Heniyye, mücahitlerin hedefinde sadece işgalcilerin olacağını ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.