Heniyye: Direniş güçleri, düşmanı pusuda bekliyor

  • 26 Ağustos 2015
  • 732 kez görüntülendi.
Heniyye: Direniş güçleri, düşmanı pusuda bekliyor

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, dün akşam (25 Ağustos Salı) yaptığı açıklamada, son savaşta Imad El-Alemi ile başlarına gelenin işgalcilerin doğrudan saldırısı olmadığını açıkladı.

Hamas liderlerinden Mahmud Ez-Zehhar’ın yazdığı “Yenilmiş Ekin” romanının tanıtım töreninde konuşan Heniyye, “Benim ve Ebu Hemmam’ın başına gelenin işgalciyle bir alakası yok” diyerek, direniş güçlerinin düşmanı pusuda beklediklerini söyledi.

Hamas liderlerinden Imad El-Alemi, 2014’teki son savaşta işgal ordusunun hava saldırısında yaralanmış ve Türkiye’de tedavi edilmişti.

İşgalcilerle yapılacak bir sonraki savaşın işgalden kurtuluş savaşı olacağını belirten Heniyye, Hamas’ın savaş planı yapmadığını, bilakis işgal rejiminin Gazze Şeridi’ne saldırdığını söyledi.

Savaştan bir yıl sonra başta İzzeddin El-Kassam Tugayları olmak üzere direniş güçlerinin eskisinden çok daha güçlü olduklarını ifade eden Heniyye, işgalci düşmanın Gazze Şeridi’nin patlamasından endişe ettiğini ve ateşkesin kalıcı olması için aracılar gönderdiğini belirtti.

Batı Yaka’dan asla vazgeçmeyeceklerini kaydeden Heniyye, işgalcilerle yapılan güvenlik koordinasyonunun Batı Yaka’da direnişi durduramayacağına dikkat çekti.

Heniyye, Mahmud Ez-Zehhar’ın romanının yaşanmış gerçekleri yansıttığı için önemli olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.