Heniyye: Geçen Ramazan ekim vaktiydi, bu Ramazan hasat vakti

  • 05 Temmuz 2015
  • 886 kez görüntülendi.
Heniyye: Geçen Ramazan ekim vaktiydi, bu Ramazan hasat vakti

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, İsrail’in bazı çevrelere Gazze Şeridi’ne yeni bir savaş açmayacağını bildirdiğini ifade ederken, söz konusu çevrelerin kimliği hakkında ise herhangi bir bilgi vermedi.

Heniyye, dün (4 Temmuz Cumartesi) Gazze Şeridi’nin orta kesimindeki En-Nuseyrat Mülteci Kampı’nda Eş-Şuheda Camii’nde teravih namazı kıldıktan sonra yaptığı açıklamada, bir yıl önce Gazze Şeridi’ne savaş açmaya kararlı olan bazı güçlerin bugün Gazze Şeridi’ne açılım yapma kararı aldığını söyledi.

“Geçen Ramazan ekim vaktiydi, bu Ramazan hasat vakti” diyen Heniyye, önümüzdeki dönemin Gazze halkı ve direnenler için hayırlar getireceğini ifade etti.

Mısır ile Hamas arasındaki ilişkilerde yaşanan düzelmenin Gazze Şeridi’ndeki insani durumda değişikliğe yol açtığını kaydeden Heniyye, Mısır tarafıyla görüşmelerin devam ettiğini bildirdi.

Mısır yönetimi 13 Haziran’dan itibaren Rafah Sınır Kapısı’nı bir hafta süreliğine ve daha sonra 23 Haziran’da üç günlüğüne her iki yönde de geçişe açmıştı. Gözlemciler, bu gelişmeyi Mısır ile Hamas arasındaki gerginliğin giderilmesi yönünde atılmış bir adım olarak değerlendirirken Mısır tarafından ise konuyla ilgili herhangi bir yorum yapılmadı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.