Heniyye: Hamas’ın Siyonist düşmana karşı mücadelesinde bir değişiklik olmayacak

  • 13 Aralık 2022
  • 65 kez görüntülendi.
Heniyye: Hamas’ın Siyonist düşmana karşı mücadelesinde bir değişiklik olmayacak

Hamas’ın siyasi daire başkanı, bu hareketin kuruluşundan bu yana siyasi duruşunda kararlı olduğunu ve Siyonist düşmanla mücadele tarzında asla bir değişiklik olmayacağını açıkladı.

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), 14 Aralık 1987’de Şeyh Ahmed Yasin ve bir dizi Müslüman Kardeşler lideri tarafından Gazze Şeridi’nde kuruldu. Bu hareket, Siyonist rejime karşı mücadele hattında yer alan en önemli direniş gruplarından biridir.

İsmail Heniyye,  dün gece Hamas’ın kuruluşunun 35. yıl dönümü münasebetiyle yaptığı konuşmada,Siyonist düşmana karşı savaşta Hamas hareketinin kurulmasının önemli bir dönüm noktası ve yeni bir aşamaya girmenin başlangıcı olduğunu söyledi.

Hamas’ın siyasi büro başkanı, bu hareketin Filistin ulusu ve diğer direniş gruplarıyla birlikte iki büyük intifada yarattığını ve işgalcilerle birkaç savaşa girdiğini, bu savaşlar sırasında benzersiz başarılar kazandıklarını ve direnişte stratejik değişiklikler yaptıklarını sözlerine ekledi.

Heniyye, Hamas’ın kuruluşundan bu yana siyasi duruşunda kararlı olduğunu, stratejisinin net olduğunu, ilke ve duruşunda ve Siyonist düşmana karşı mücadele tarzında asla bir değişiklik olmayacağını vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.