Heniyye: “Herkesle Sabit ve İstikrarlı İlişkiler Kurmak İstiyoruz”

  • 25 Ocak 2015
  • 927 kez görüntülendi.
Heniyye: “Herkesle Sabit ve İstikrarlı İlişkiler Kurmak İstiyoruz”

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, Hamas Hareketi’nin tüm Arap ve İslam ülkeleriyle ve özellikle Suudi Arabistan ile sabit ve istikrarlı ilişkiler kurmak istediğini söyledi.

Heniyye, El-Vataniyye Haber Ajansı’na dün (24 Ocak Cumartesi) verdiği demeçte, Suudi Arabistan’ın bölgede taşıdığı ekonomik ve siyasi ağırlığa dikkat çekti.

Filistin halkı ve Hamas Hareketi’yle Suudi Arabistan arasındaki ilişkilerin tarihi ve köklü olduğunu ifade eden Heniyye, Suudi Arabistan’ın Filistin davasına ilk kucak açan ülkelerin başında geldiğini belirtti.

Hamas Hareketi Siyasi Birimi Başkanı Halid Meşal’in, kendisinin ve Filistinli liderlerin Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdülaziz’in vefatı dolayısıyla yayınladıkları taziye mesajlarına da değinen Heniyye, bunun Araplar arası ilişkiler bağlamında normal bir şey olduğunu, sürekli yaptıkları İslami ve insani bir görev olduğunu bildirdi.

Bu arada, Hamas Hareketi’nin Lübnan’daki liderlerinden oluşan bir heyet, Suudi Arabistan’ın Beyrut’taki büyükelçisini ziyaret ederek taziyelerini iletti.

Hamas Hareketi Lübnan temsilcisi Ali Bereke başkanlığındaki heyette Rafet Murra, Ebu’l-Abd Meşhur ve Ebu Halil Kasım’ın yer aldığı ifade edildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.