Heniyye: Trump’ın kararı Ä°srail’in sonunun baÅŸlangıcı olacak

  • 24 Ocak 2018
  • 924 kez görüntülendi.
Heniyye: Trump’ın kararı Ä°srail’in sonunun baÅŸlangıcı olacak

Filistin Ä°slami DireniÅŸ Hareketi HAMAS’ın siyasi büro baÅŸkanı Ä°smail Heniyye, ‘Balfour bildirgesi nasıl siyonist Ä°srail’in kuruluÅŸuna neden olduysa, Trump’ın Kudüs kararı da, siyonist Ä°srail’in sonunun baÅŸlangıcı olacak’ dedi.

Heniyye, dün Filistin ve bölge geliÅŸmeleriyle ilgili yaptığı açıklamada,  ‘Bizim tek isteÄŸimiz ve hedefimiz Filistinlilerin tarihi anavatanlarına dönmesidir’ dedi.

Heniyye, HAMAS yetkililerinden Muhammed Hemdan’a yönelik saldırıyı da kınarken, ‘Bu cinayet gerçekte Lübnan’da Filistinlilerin varlığını hedef almıştır ve bu cinayetten siyonistler sorumludur’ dedi.

BilindiÄŸi gibi geçen hafta Hemdan, Lübnan’ın güneyinde Sayda kentinde  aracına yerleÅŸtirilen bombanın infilakı sonucu yaralanmıştı.

Heniyye ayrıca önceliklerinden birinin de Filistinli esirlerin terör rejimi Ä°srail zindanlarından kurtarılmalı olduÄŸunu belirterek, ‘Biz esirler karşısında verdiÄŸimiz sözlere baÄŸlıyız ve bunun için de  mücadelemizi sürüdürüyoruz’ dedi.

Ä°smail Heniyye, Amerikan baÅŸkan yardımcısı Pence’in, iÅŸgal altındaki Filistin topraklarına yaptığı ziyaret ve Trump’ın Kudüs’le ilgili kararın kabul edilemez olduÄŸunu belirterek, Amerika’nın Filistinli mültecilere yönelik yardımları kesmesinin de Amerika’nın Filistinlileri boyun eÄŸdirmeye ve teslim almaya zorlaması olduÄŸunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.